Vikdörrar

Vikdörr aluminium snygg fasadöppning

Vikdörrar Aluminium

Väljer du våra snygga välisolerade vikdörrar i aluminium så får du högsta kvalitet till riktigt låga priser.

 • ENERGIEFFEKTIVA, viktigt i dessa tider med skenande energipriser.
 • Fullt vinterisolerade, byggda för kallt Nordiskt klimat
 • Låga inbyggbara trösklar (insida) för hinderfri passage
 • Upp till max 14 dörrblad (ca 15m)
 • 3-glaskassetter (Personsäkert) superisolerglas, med det extremt låga u-värdet 0,5 som standard
 • Möjligt att beställa vikdörrar med solvärmedämpande glas, släpp in allt ljus men stäng hettan ute.
 • Alla färger (RAL-färgkod, även “wood-like“)
 • Troligtvis Sveriges bästa priser för vinterisolerade vikdörrar i aluminium av denna höga kvalitet!
Vikdörr i pvc i litet poolhus

Vikdörrar PVC

Med våra vikdörrar i PVC/komposit får du marknadens bästa alternativ vad gäller styrka, stabilitet och energieffektivitet.

 • ENERGIEFFEKTIVA, viktigt i dessa tider med skenande energipriser.
 • Vikdörrarna/ vikpartierna är underhållsfria
 • Våra vikdörrar håller riktigt hög kvalitet till riktigt förmånliga priser
 • Vikdörrarna måttbeställs och kommer att passa perfekt där du vill ha dem
 • Dessa vikdörrar är vinterisolerade och mycket energieffektiva
 • Alla färger, vit standard (RAL-färgkod, även “wood-like“)
 • Personsäkert, härdat glas som uppfyller säkerhetskraven från Boverket
 • Kanske Sveriges bästa priser på PVC-vikdörrar av så här hög kvalitet

Våra Vikdörrar

Vi på Termofönster erbjuder underhållsfria fullt vinterisolerad vikdörrar för fasad, vikdörrar för uterum av högsta kvalitet och till riktigt bra priser. Vi har vikdörrar både av PVC och aluminium, med många valmöjligheter för att du ska kunna få precis den vikdörr du vill ha. Vi skräddarsyr din beställning helt efter dina behov och med oss får du möjligheten att anpassa din vikdörr helt efter din egna smak och dina behov. Hos oss hittar du perfekta vikdörrar och vikpartier av glas, för fasaden eller uterummet. Med rätt vikparti kan du förvandla din uteplats, altan och uterum till den perfekta mötesplatsen mellan bostadens inre och världen utanför.
Kan användas perfekt som en glasad vikvägg och entré-dörr till Attefalls hus.

Fördelar med att köpa vikdörrar till din husfasad eller uterum hos oss

Möjlighet att öppna stor del av väggen, vikdörrar för fasad
Vikpartiet kan designas precis som du vill
Inga standardstorlekar, vi kan bygga enligt ert behov utan extra kostnad upp till ca 15m med 14 dörrblad.
Höjer värdet på huset
Skapar en otrolig, öppen känsla 

Välj mellan vikdörr i aluminium eller PVC

Hos oss kan du köpa isolerade vikdörrar tillverkade av antingen aluminium eller PVC, två material som har olika för- och nackdelar. Vad du i slutändan bör välja för just ditt vikparti beror på din egna smak och vilka egenskaper hos vikdörrarna som är viktigast i just ditt fall. Vårt råd är att du läser på om de olika materialen, så att du kan välja det som är absolut bäst för din fasad. Vi ger dig självklart råd och vägledning när du ska välja mellan aluminium och PVC, om du undrar något svarar vi gärna på frågor. Det viktigaste för oss är att du får precis det du vill ha och att våra produkter gör dig nöjd. 

Spara yta med vikdörrar utomhus, öppning utåt eller inåt

När du beställer en vikdörr hos oss får du själv välja om du vill att den ska öppnas utåt eller inåt. Utåtgående vikdörrar är standard men det är fritt fram att välja inåtgående öppning om du skulle vilja det. Du kanske har mest plats för att öppna dina vikdörrar utomhus på din altan och därför är det önskvärt att de viks utåt. Eller så vill du istället öppna vikdörrarna inåt, för att de inte ska ta upp någon plats utomhus. Du bör välja efter hur just din uteplats ser ut och hur utrymmena kommer att användas, så att vikdörrarna öppnas på ett sätt som passar just dina förutsättningar och önskemål. Oavsett hur du väljer så är det riktigt harmoniskt och trevligt på alla sätt och vis med vikdörrar utomhus. 

Superisolerat 3-glas som standard

Att spara på energiåtgången är bra både för miljön och för plånboken. Vi människor blir bättre och bättre på att tänka på miljön och den aspekten spelar större och större roll när vi bygger våra bostäder. För att våra produkter ska vara så energieffektiva som möjligt rekommenderar vi alltid 3-glas, vilket är standard vid beställning. Med 3-glaskassetter och superisolerglas får vi otroligt låga u-värden på våra vikdörrar. Mindre värme släpps ut och det krävs mindre energi för att hålla rätt temperatur i bostaden.

Välj exakt vilken färg du vill ha

Att vikdörrarna har rätt färg är så klart mycket viktigt för att de ska passa fasaden. Vi låter dig därför välja exakt den kulör du önskar och använder färgsystemet RAL. Du kan välja vilken färgkod du vill i detta system, så att du får en vikdörr som är tillverkad helt efter dina egna önskemål, vit är ”standard”.

Vikdörrar av högsta kvalitet

Oavsett om du letar vikdörr till husfasaden hemma eller till uterummet i sommarstugan så är det viktigt att tänka på kvaliteten. Vikpartierna ska hålla i många år och stå emot våra krävande väderförhållanden. Ett bra vikparti är ett gediget hantverk av de bästa materialen, skapat av proffs. Det är denna typ av vikdörrar vi erbjuder, av högsta kvalitet oavsett om du väljer vikdörr i aluminium eller PVC. 

Glaspartier med personsäkerhetsglas 

Våra vikdörrar har alltid härdat personsäkerhetsglas både på insidan och på utsidan. Detta medför extra trygghet och minskar risken för att någon skadas vid en eventuell olycka. Man kan aldrig vara för säker och vi följer alltid Boverkets krav för att tillverka säkra glaspartier. Om du har vikdörrar i ett uterum så vet du att det kan bli mycket aktivitet på sommaren, du kanske till exempel har barn som springer ut och och in när de leker. Väljer du våra vikdörrar till uterummet så kan du känna dig tryggare och njuta av att det är liv och rörelse omkring dig!

Vikdörrar i glas ger en otrolig känsla till ditt uterum

Vill du minska gapet mellan rummet och världen utanför, släppa in så mycket dagsljus du bara kan och njuta av öppna ytor? Då är våra vikdörrar och vikpartier ett fantastisk val för din fasad eller till ditt uterum. På sommaren finns det väl inget bättre än att ha öppna ytor och minimera gränsen mellan bostaden och trädgården eller uteplatsen. Med våra välisolerade vikdörrar kan du låta ljuset vandra fritt mellan rummet innanför och ditt uterum eller trädgård. Det blir ingen större skillnad på vad som upplevs som inomhus respektive utomhus eftersom så stor del av väggen kan öppnas med just vikdörr. Du suddar ut gränsen mellan ditt hem och världen utanför på ett sätt som är både lyxigt och praktiskt. De stora glasytorna gör att ljuset släpps in även när du har stängt och de låga trösklarna maximerar upplevelsen när du håller öppet.
Vikparti kan beställas i flertalet olika varianter på hur de skall öppnas, läs mer på resp. sida om vikdörr aluminium och vikdörrar pvc. 

Vi hjälper dig med montering av vikdörr

Skulle ni vilja ha hjälp med montering av er vikdörr så kan vi hjälpa dig! Våra professionella montörer kan sköta grovjobbet med installationen, se till att delarna sitter på plats och sedan justera allting för perfekt funktion. På så sätt slipper du själv lägga energi på de mest krävande bitarna av installationen av din dörr. Självklart erbjuder vi full garanti på monteringen och du kan förvänta dig en perfekt installation utförd av erfarna montörer.. 

OBS För tillfället kan vi endast erbjuda montering i Stockholmsområdet men vår målsättning är att inom en snar framtid kunna erbjuda montering av vikdörrar i hela landet.
* Med oss kan du utnyttja ROT-avdraget för montering av din vikdörr. Kontakta oss om du önskar prisuppgift för montering med eller utan ROT-avdrag.